Hoe klinken de voetstappen van een jongere die ‘s nachts te laat thuis komt? Hoe klinkt op hetzelfde moment een verlaten bos? Geluid is een prachtig medium. Je bouwt er verhalen mee op. En relaties. Geluid prikkelt de verbeelding.

Podcasts zijn het meest bekend van de interviews met experts of ervaringsdeskundigen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wat dacht je van een audiotour?  Een interne podcast waarin werknemers geanonimiseerd vragen kunnen stellen over de reorganisatie? Een serie company stories voor klanten en nieuwe medewerkers? Een hoorspel voor kinderen dat inzicht geeft bij een historische gebeurtenis?

Scherpschieten

Podcasts hebben een toegewijd publiek. Ze worden vaak helemaal uitgeluisterd. Dit komt door de band die de presentator met de mensen opbouwt. Het is net alsof je elkaar kent. Het voordeel van audio is ook dat je het kunt combineren met andere activiteiten als autorijden, de was vouwen of de hond uitlaten. Dat kan bij beeld niet. Probeer maar eens te koken en een Netflix-serie ondertussen te kijken. Ruik je de aangebrande aardappels al? Dit maakt de attention span van audio langer. Een podcast is mede daarom perfect voor contentmarketing en narrowcasting. Waarbij je niet met grof geschut zoals een dure marketingcampagne in het wilde weg schiet, maar als een scherpschutter het hart van je doelgroep weet te raken.

Werkwijze

Een goede podcast valt of staat met de juiste insteek. Om die te kunnen bepalen, kijken we samen naar: het doel van je organisatie, de motivatie van je luisteraars en het beschikbare budget. Vervolgens gaan we aan de slag. Dat betekent: concept ontwikkelen, redactie, ontwerp van de intro en uitro, opname, montage, plaatsing en niet te vergeten: communicatie. Luisteraars moeten die prachtige podcast wel weten te vinden!

Ik kan het gehele traject voor je verzorgen. Ik heb zelf diverse opname-apparatuur en werk samen met enkele opnamestudio’s. Daarnaast heb ik ervaring met het remote opnemen via bijvoorbeeld Skype en Zoom. Niet ideaal, maar in sommige omstandigheden de beste optie. Het is ook mogelijk om me in te huren voor een onderdeel, zoals de redactie. Bijvoorbeeld als je zelf al een presentator op het oog hebt.

Podcast portfolio

2022-06-30T14:25:41+02:00

Panorama Zondag

In 'Panorama Zondag' schetst presentator Hans Smit elke week het culturele landschap van een interessante gast. Hij of zij neemt vier kunstwerken mee die hem of haar persoonlijk raken. Inspiratie en mooie verhalen, omlijst door klassieke muziek. 'Panorama Zondag' is live op Radio 4 te beluisteren en als podcast, het wordt gemaakt in opdracht van [...]